Miért használd ovulációs tesztek helyett a Termékenységtudatot, ha babát tervezel?

2019.12.15

A babatervezés napjainkban egy projekt. Sajnos a külső xenoösztrogének, és az élelmiszeriparban található egyre növekvő feldolgozott ételektől, valamint a pörgős munkahelyi stressztől korántsem olyan könnyű teherbe esni, mint régen... !

Anyukámtól mindig azt hallottam, hogy ahhoz, hogy teherbe essenek a nők, nem kell túl sok minden.. Sajnos ez az ő idejében még sokkal egyszerűbb volt, valóban.

Hivatalosan 12 hónap aktív próbálkozás után érdemes elmenni és kivizsgáltatni magunkat. Az aktív próbálkozás azonban korántsem olyan kézenfekvő, mint ahogyan hangzik! Mivel egy adott ciklusban nagyjából egy hétig tudunk teherbe esni, ezért azt is számításba kell vennünk, hogy az aktív próbálkozás pont arra az egy hétre esik-e, amikor megnyílik az úgyn. termékenységi ablakunk, hiszen ha ezen kívül próbálkozunk, akkor szinte 0 % a teherbe esési esély. Nem is beszélve arról, hogy a párok sajnos nincsenek tisztában azzal, mikor nyílik meg a termékenységi ablak.. Ha ez előtt vagy után próbálkoznak, mert valamelyik fél éppen elutazott, sokat dolgozott, akkor akár évekig is elhúzódhat a gyermekáldás, még úgy is, hogy nincs hormonális vagy szervi probléma egyik félnél sem.

A másik tévhit, amivel rengetegen keresnek meg engem, az az ovulációs tesztek. Temérdek pénzt kidobnak rá a nők, arra várva, hogy a ciklusukban majd kimutatja egy vagy két napon az "ovulációt", és akkor majd lehet próbálkozni... EZ EGY SÚLYOS TÉVHIT!!!!!

Képzett oktatóként pontosan tudom, hogy az ovulációs tesztek csak az LH hormon csúcsát mutatják ki a női ciklusban, ami egy rendszeres ciklus esetén kb. egy nap. Ezt általában (nem minden esetben) ovuláció követi. Ezután pontosan 8-12 órája van a petesejtnek arra, hogy megtermékenyítsék. Elég kevés ugye????? Ha eltelt a 8-12 óra, a petesejt szépen lassan elhal, és nincs több esély megtermékenyítésre... Ez szomorú....!

Ha figyelmesen olvasol, láthatod, hogy az ovulációs teszttel 1 napod van arra, hogy próbálkozz, míg a termékenységi ablakod felismerésével egy egész heted!

Kutatások alapján megállapították, hogy a termékenységtudat módszerrel 5-ször nagyobb esélye van a pároknak a teherbe esésre.

Gyertek, és tanuljátok meg a módszert, tőlem! Aztán pedig hajráá !!! :DD