Miben tud segíteni a Termékenységtudat, ha rendszertelenek a ciklusiad?

2019.12.10

A hosszú, és kiszámíthatatlan ciklusok több okból is megjelenhetnek, de minden esetben az endokrin rendszerben résztvevő szervek problémájából adódnak. Ilyenkor minden esetben, az egyetlen luxusfunkció, a menstruáció ciklus lesz az, amit a szervezet először fog "letiltani". Ilyen esetek pl. a pajzsmirigyproblémák, az inzulinproblémák. 
Ezekben az esetekben a női ciklus rendszertelenné válik, de a termékenységtudattal ellenőrzésünk alá vonhatjuk a rakoncátlan ciklust. Ha babatervezés, ha fogamzásgátlás a cél, minden esetben szuperhasznos megtanulni figyelni és jegyezni a ciklust!
Rengeteget segíthet abban is továbbá, hogy egyáltalán megbizonyosodjunk arról, hogy történt-e ovuláció egy adott hosszú ciklusban. Ezt egyértelműen látjuk a ciklusnaplóból. Felmerül ilyenkor a kérdés, hogy az ovulációs tesztek megbízhatóak-e, de sajnos egy PCOS-nél akár a ciklus felében minden nap is mutathat pozitívat, hiszen arról már írtam, hogy az ovulációs tesztek valójában nem az ovuláció bizonyítékául szolgálnak, hanem csak az úgyn. Luteinizáló Hormon csúcsot mutatják, ami nem minden esetben jár ovulációval, főleg nem egy hosszú vagy rendszertelen ciklus esetén.
A Termékenységtudat ilyenkor a leghasznosabb megoldás! 
Miért?
-Pontosan tudni fogod, mikor jön meg a menstruációd! Egy "kiszámíthatatlan" ciklusnál ez hatalmas segítség! Egyébként teljesen kiszámítható lesz az, hogy mikorra várhatod a vérzésed!
-Ha fogamzásgátlás a cél, akkor pedig ugyanúgy meg fogod tudni állapítani azokat a terméketlen napokat, amiken nem kell majd védekezned.
-Ha babatervezés a célod, akkor is tökéletes a módszer, hiszen pontosan látni fogod már 2 mért ciklus után, hogy mikor van a legnagyobb esély arra, hogy megtermékenyülj.
Ha neked is rendszertelenek a ciklusaid, akkor várlak sok szeretettel a Termékenységtudat tanfolyamon!

Igazából minden rendszertelen ciklusú nőnek meg kellene tanulnia a Termékenységtudat nyújtotta megoldásokat, hiszen hatalmas segítség lenne számukra!