Hiszti? Veszekedés? Elmondok valamit....

2020.01.22

Azzal a tudattal növünk fel, hogy nekünk "havi bajunk" van, hogy mi "szeszélyesek" vagyunk, meg hormonálisak. Nemcsak ránk használják ezeket a jelzőket, hanem mi magunkat is megpecsételjük ezekkel, odaadva tehát az irányítást és okolás lehetőségét a férfiak kezébe.

Először is, a tisztánlátás kedvéért, a férfiak is ugyanúgy "hormonálisak",mint mi, hiszen nekik is vannak hormonjaik, különben nem tudna működniük a testük, az izomzatuk, az emésztésük, a férfiasságuk.

Azonban van egy aprócska különbség a férfiak hormonális működése, és a nők hormonális működése között, amiről szeretünk elfeledkezni, minden téren! Mégpedig az, hogy a férfiak 24 órás hormonciklusban működnek, azaz lineárisan, mint egy egyenesen haladó folyó, a nők pedig körbe-körbe áramló hormonokkal működnek, mint ahogy a malom kereke.

Csupán ennyi a különbség közöttünk, viszont ez meghatároz mindent. 

A nők hormonjai teszik őket kedvessé, széppé, csábítóvá, de ugyanezek a hormonok, ha esetleg felbomlik az egyensúly, egy hárpiává is fordíthatják. Ha a férfiaknál borulna fel az egyensúly, nekik ugyanúgy nagyon nagy kihatással lenne a kedvükre, csak a nőknél a bonyolultabb rendszer működése miatt nagyobb a hibalehetőség, hormonális szinten!

Ha tehát a barátnődnek, vagy a feleségednek, minden alkalommal ugyanakkor, a menstruációja előtti 5-7 napban jelentkezik a kiszámíthatatlan rosszkedv, akkor ahelyett, hogy belemennél a veszekedésbe, kérd meg rá, hogy járjon utána annak, hogy a hormonjai helyesen működnek-e!

Nagyon sok párkapcsolati katasztrófától lehetne megkímélni a nőket és férfiakat, ha tisztában lennének azzal, hogy nem minden alkalommal kell csupán a nőt hibáztatni a hangulata ingadozásáért. 

Éljünk tudatosan!