3 ok, amiért nem hallottál a Termékenységtudatról

2019.12.01

Hogyan lehetséges az, hogy nem hallunk szinte sehol a természetes fogamzásgátlási módszerekről, és ha hallunk is, az csakis a félreértett "naptármódszer"?

Három olyan ok, ami miatt nem hallunk róla:

1. Mert nincs benne üzlet! 
Ha belegondolsz, hogy a legkeresettebb, és legtöbbet felírt gyógyszer, mi manapság, akkor rájössz, hogy a fogamzásgátló tabletta. Rengeteg pénz van ebben az iparban, folyamatosan fejlesztik az ipart, mivel a nők 3 havonta 10-15 ezerért vásárolják a fogamzásgátló tablettákat. A Termékenységtudat senkinek nem biznisz, hiszen csak egyszer tanulod meg egy képzett oktatótól a tudást, amit utána évtizedekig tudsz használni, csak egy papír és toll kell hozzá, valamint egy két tizedesjegyű hőmérő.

2. Mert a nőgyógyászok ezt nem tanulják.
Az orvosok nem tanulnak a Termékenységtudat módszerekről az egyetemen. Honnan is ismernék akkor? Ők a hormonális fogamzásgátlási szerekről tanulnak, és aztán majd ezt is ajánlják a pácienseknek. Célom, hogy az orvosokhoz is eljusson ez a módszer, és lehetőségük legyen ajánlani, mint fogamzásgátlási alternatíva.

3. Mert rengeteg félelem övezi a természetes módszereket.
Amint megemlíted egy olyan embernek, aki még nem hallott róla, hogy természetes fogamzásgátlás, azonnal gyanakodni kezd, és vagy hallani sem akar róla, vagy azt mondja, hogy ismeri és köszöni nem kér egy nem kívánt terhességet. Miért? Azért, mert tinikorunk óta azt halljuk, hogy a ciklusunk minden napján teherbe tudunk esni. Azért mert egy misztikus köd övezi magát a menstruációs ciklust, és teljesen elveszettnek érezzük magunkat benne. Azért mert a naptármódszert azonosítják a természetes módszerekkel, és azért mert közel sem készül annyi kutatás a termékenységtudat módszerekkel kapcsolatban, mint a hormonális fogamzásgátlással kapcsolatban.

Pedig ez a módszer ugyanolyan hatékonysággal bír, mint a hormonális fogamzásgátló tabletta....!!!! Mindkét módszer 99.4%-os biztonságú.