A nőknek dupla annyi elismerésre van szüksége

2020.05.24

A szerotonin neurotranszmitter ,ami az elismerést, a biztonságot, az elégedettségérzetetért felelős hormonunk, ezt a hormonszintet a minket körbevevő környezet visszacsatolásai által növelhetjük - mint a családi kapcsolatok, a barátok, a párkapcsolat. Ha a szerotonin magas, ez növeli a dopaminszintet is.

A férfiaknak dupla annyi szerotonin receptorjuk van, mint a nőknek, ez azt jelenti, hogy a nőknek feleannyi van, tehát nekünk dupla annyi szükségünk van a környezetünk visszacsatolására, ahhoz hogy a dopaminszintünk is emelkedni tudjon.

Mit jelent ez?

Pl. Én minden nap visszacsatolásokat kapok a vendégektől és ez visz tovább, hogy elhivatottan csináljam a munkám.

A neurotranszmitterek közül a dopamin az, ami a motivációért, az elhivatottság érzéséért felelős, hogy folytassuk azokat a dolgokat, amiket szeretünk csinálni.

A dopaminszintünket mi magunk emelhetjük azzal, hogy végrehatjuk az előttünk álló feladatokat, majd a következőt és következőt, a szerotoninszintet viszont a külső megerősítések által emeljük.

Ha pl. a férfi nem ad visszajelzést a nőnek, akkor a nőnek az dupla olyan csalódottság lesz.

Nekünk dupla annyi törődés kell, dupla annyi szexuális egüttlét, dupla annyi stimulációra van szükségünk. Ezért egyáltalán nem igaz az az állítás, hogy a férfiak egész nap szexet kívánnak, míg a nők egész nap csokoládét.

Neurológiailag a nőknek dupla a szükségletük a szexuális stimulációra, mint a férfi társaiknak. A nőknek szüksége van a szerotonin-stimulációra a partnerüktől.

Ha férfiak és nők rendszeresen élnek szexuális életet, akkor az agykéreg teljesen felvillanyozódik, a memóriára, a kognitív funkciókra, az agyba jutó vérre, a szívverésre is nagyon jó hatással van,

Ekkor aktiváljuk a paraszimpatetikus idegrendszerünket is,ami a pihenést, emésztést, gyógyulást és jó alvást segíti elő.

2-3 szor a héten az optimális a szexuális élet az agyi funkciók érdekében,ha a női agy egészségéről beszélünk.

A nőknek nagyon fontos a biztonság, az hogy valaki elhivatott mellettük, és a rendszeres szexuális aktivitás a megfelelő szerotoninszint fenntartása miatt.

Ez azt is jelenti, hogy pl a munkahelyen a főnöknek, kétszer annyira kellene a női munkatársakat motiválniuk, mint a férfiakat a jobb eredmény érdekében.